Reset password

Nortekk og Kinli leverer unik solcelleteknologi

Nortekk og Kinli leverer unik solcelleteknologi

24.04.2024

Nortekk AS har sammen med søsterselskapet Kinli AS inngått en eksklusiv samarbeidsavtale med det børsnoterte svenske selskapet Midsummer AB, om å levere deres unike solcelleprodukter i det norske markedet.

Midsummer solcellepaneler er utviklet i Sverige, er mye lettere enn tradisjonelle solcellepaneler og er 98% gjenvinnbare.

CIGS-teknologien gjør det mulig å lage solceller som er lette, fleksible og kan tilpasses taktekkingen. I produktporteføljen som nå vil leveres av Nortekk og Kinli, inngår tre unike produkter:

Med Midsummer WAVE trenger du ikke å kompromisse mellom solenergi og estetikk. Midsummer WAVE er et bølgeformet solcellepanel som følger konturene av taksteinene dine.

Midsummer SLIM er den smarte kombinasjonen av tynne solpaneler og et klassisk falset platetak, der resultatet blir et diskret solcelletak.

Midsummer BOLD er et ultralett og fleksibelt solcellepanel som blant annet er beregnet for underlag av asfalt- og plastmembran, der sluttproduktet blir et diskret solcelletak. Midsummer BOLD er utviklet for større takflater på kommersielle eiendommer, industribygninger, lagerlokaler og idrettsarenaer, men også flerbolighus og private boliger.

Vi har allerede gode erfaringer med Midsummers solcellepaneler, blant annet fra det banebrytende prosjektet på Frogner kirke. Den 100 år gamle verneverdige kirken produserer to tredeler av energibehovet på eget tak med Midsummer WAVE.

 


Frogner kirke får ny Benders Palema takstein og Midsummer Wave solceller
Frogner kirke får ny Benders Palema takstein og Midsummer Wave solceller
Benders Palema med Midsummer Wave solceller på Frogner kirke
Benders Palema med Midsummer Wave solceller på Frogner kirke
Montering av Benders Palema med Midsummer Wave solceller på Frogner kirke
Benders Palema med og uten Midsummer Wave solceller på Frogner kirke
Benders Palema med Midsummer Wave solceller på Frogner kirke

Montering av solcellepaneler

Viktig å sjekke taket

Før du monterer solcellepaneler er det viktig å sjekke at taket tåler belastningen, og at det holder like lenge som solcellene.

Vi gjennomfører solcellesjekk på taket før vi monterer solceller. Det reduserer risikoen for store ekstrakostnader med å måtte ta av solcellene igjen for å reparere taket.

Les mer om solcellesjekk
Solceller på flatt tak

En lønnsom investering

Strøm produsert på eget tak kan deles gratis mellom bygg og boenheter på samme eiendom, med anlegg på inntil 1 MW (1000 kW).

Næringsbygg og borettslag som monterer solceller kan få dekket inntil 30% av kostnadene av Enova.

Les mer om Enova-støtte
Solceller på flatt tak

En trygg leverandør

I Nortekk har vi over 40 års erfaring med tak. Når vi monterer solceller, sjekker vi også at taket ditt er i god stand og tåler belastningen av solcellene.

I samarbeid med vårt søsterselskap Kinli AS, tar vi totalansvar for solcelleprosjekter på næringsbygg, i borettslag og privathus.

Les mer og ta kontakt