Reset password

Maksims er vår nye blikkenslagerlærling

Maksims er vår nye blikkenslagerlærling

02.05.2022

Maksims Turlajs manglet litt motivasjon for å fortsette med automasjon. Etter å ha forsøkt seg som blikkenslager hos Nortekk, var ikke 19-åringen lenger i tvil om hvilket yrke han skulle fortsette med. Nå har han startet på lærlingperioden som blikkenslager hos oss.

- Det var egentlig litt tilfeldig. Via Oppfølgingstjenesten fikk jeg tips om blikkenslageryrket. Lærlingskoordinatoren ved Skedsmo videregående skole har gjennom mange år hatt fått elever ut i læra hos Nortekk. Han satte meg derfor i kontakt med firmaet. Jeg manglet den store motivasjonen for å gå videre med lærlingplass innenfor automasjon, men ønsket meg ut i læra.

Maksims er opprinnelig fra Latvia, og flyttet til Norge for 10 år siden. Nå bor han på Skedsmokorset sammen med familien.

Da Skedsmo videregående skole tok kontakt, fikk Maksims først en to måneders praksisplass. Det ga han innsikt i hva jobben som blikkenslager går ut på. Både Maksims og Nortekk var fornøyd etter de to månedene, så 1. april i år gikk han over på lærlingkontrakt.

- Jeg stortrivdes med en gang og fikk god oppfølging av leder og instruktøren. Han som fikk ansvar for meg viste frem faget på en bra måte som gjorde meg nysgjerrig.

Nortekk er strålende fornøyd med å få med en ny lærevillig lærling på laget og vi gleder oss til å følge Maksims 3,5års læringsløp.

Vil du utdanne deg til blikkenslager eller taktekker? Her kan du lese mer om hvordan du blir lærling hos oss.


Maksims jobber på verkstedet
Maksims jobber på et tak
Maksims jobber på verkstedet