Reset password

Tom Ivar Jenkins har gått bort

Tom Ivar Jenkins har gått bort

28.05.2021

Natt til torsdag sovnet Nortekks grunnlegger Tom Ivar Jenkins stille inn med sine nærmeste rundt seg.

Tom etablerte Nortekk, under navnet Nor-Dekk, i 1982. Det første året drev han selskapet fra hjemmet i Hurdalsgata i Lillestrøm. I 1984 hadde Nor-Dekk vokst, og flyttet derfor virksomheten til egne lokaler i Voldgata 58, vis a vis OBS i Lillestrøm.

Selskapet fortsatte å vokse, og i 1991 flytter virksomheten igjen, denne gangen til den gamle bussgarasjen i Industriveien 7 på Skedsmokorset. Noen måneder senere så Nortekk AS dagens lys, da Tom valgte å skille entreprenørdelen ut i eget selskap. Nor-Dekk AS ble beholdt som navn på butikkvirksomheten.

Våren 1998 flyttet selskapene inn i dagens lokaler i Industriveien 9c på Skedsmokorset, hvor det var bygget nytt kontor, lager, butikk og eget blikkenslagerverksted.

Mens han bygget opp bedriften var Tom samtidig president i Norges Sjakkforbund fra 1986 til 1989, og satt i alt ni år i sjakkforbundets sentralstyre. Han er æresmedlem i både Norges Sjakkforbund og Oslo Schakselskap.

Tom var også i sterkt engasjert i Lillestrøm Sportsklubb. Han var blant annet leder i ungdomsavdelingen, styremedlem i hovedstyret og sponsor gjennom mange år. Han mottok LSK-Statuetten i 2007.

Under Toms ledelse vokste Nortekk fra å være énmannsbedrift til å bli en av landets ledende taktekkerentreprenører. I 2011 gikk han av som daglig leder, og selskapet ledes i dag av hans barn Bjørn-Fredrik og Mette. Gründeren var likevel sterkt involvert med salg og styreverv i de forskjellige selskapene etter at han trakk seg tilbake fra den daglige ledelsen, de siste par årene i all hovedsak fra hjemmekontor av helsemessige årsaker.

Tom Ivar Jenkins vil bli dypt savnet. Hvil i fred.

Minneside Jølstad Begravelsesbyrå

Minneside Oslo Schakselskap