Reset password

Nortekk kildesorterer som aldri før

Nortekk kildesorterer som aldri før

02.11.2021

- Vi trodde målene vi satte for 2021 var ambisiøse, så dette er over all forventning. Nå skal vi bli enda bedre neste år, sier administrasjonssjef Mette Johanssen etter å ha fått høre hvor mye av Nortekks avfall som kildesorteres.

Som Miljøfyrtårn-bedrift har Nortekk forpliktet seg til å redusere belastningen virksomheten vår utgjør på klima og miljø. Et av områdene vi jobber mye med er å kildesortere mest mulig avfall på byggeplassene våre.

Byggebransjen produserer mye avfall, og en betydelig andel av avfallet kan være farlig for miljøet. Derfor er kildesortering viktig. Ved å kildesortere avfallet gjør vi det enklere for mottakeren av avfallet å behandle det på en måte som hindrer utslipp og forurensning.

Etter å ha oppnådd en sorteringsgrad på 75% i 2020, satte vi oss som mål å øke den til 80% i år. En foreløpig statistikk etter tre kvartaler viser at vi hittil i år har kildesortert 88% av avfallet. Det er overraskende mye, og gir oss motivasjon for å bli enda bedre.

- Jeg er veldig stolt av våre ansatte. Når de kildesorterer nesten 90% av avfallet, så viser det at de tar miljøarbeidet på alvor, fortsetter Johanssen. 

I tillegg til at kildesortering er bra for miljøet, så er det også økonomisk fornuftig. Det koster mye mindre å levere kildesortert avfall, enn usortert.

Som ansvarlig for miljøsatsingen i Nortekk, har Johanssen tatt initiativ til flere tiltak. Deler av den fossile bilparken er allerede skiftet ut med el- og hybridbiler, og det jobbes aktivt med å redusere antall leveranser av materialer og utstyr til byggeplassene. Hun mener de gode resultatene hittil bare er begynnelsen:

- Vi skal fortsette å kutte der vi kan. Det er viktig at byggebransjen tar ansvar for sitt eget avtrykk på klima og miljø. Der skal vi i Nortekk være helt i front.

Les mer om Nortekks miljøsatsing her.