Reset password

Otovo starter med solcelletakstein i samarbeid med Nortekk AS

Otovo starter med solcelletakstein i samarbeid med Nortekk AS

22.08.2018

Otovo slipper i februar solcelletakstein for det norske, svenske, danske og polske solcellemarkedet. I Norge skal taktekkerbedriften Nortekk AS (Nortekk Solar AS) stå for monteringen av produktet.

Taksteinen i herdet solcelle-sikkerhetsglass vil fungere som et tett og varig tak i 50 år eller mer, mens den vil produsere energi som betaler ned taket ditt hver dag solen skinner.

Vi har hundrevis av samtaler med kunder hver dag, og er det én ting som har vært etterspurt så er det solceller som ser ut som takstein og erstatter annet tekkemateriale.

Hvorfor vente når fremtiden allerede er her, sier Andreas Thorsheim, administrerende direktør i Otovoi en pressemelding.

Hvert år byttes mellom 6.000 og 15.000 tak i Norge alene. Dette er det ideelle tidspunktet å få montert solcelletakstein på. Taksteinen har ytelsesgaranti på energiproduksjon på 25 år.

En «no-brainer»

Et vanlig tak produserer null energi og følgelig null verdi, og likevel kan det koste oppi 200.000 kroner. Med solcelletakstein vil et hus med 100 kvadratmeter grunnflate produsere energi verdt 200.000 kroner over de neste tjuefem årene, så da har man fått det som nedbetaling på taket, sier Lars Syse Christiansen, finansdirektør i Otovo.

Det er en «nobrainer», mener han.

Solcelletaksteinen fabrikeres av det Bern-baserte sveitsiske solcelleselskapet Sunstyle.
Taksteinene legges som tradisjonell skifer, hvor hver stein overlapper de under.
Taksteinen er tilgjengelig i svart glass i dag.

Taksteinen er tett så lenge den ligger i mist 3 graders vinkel. Den kan brukes i alle helninger over dette, til og med som fasadeplate på 90 grader.

Vi regner med dette er et materiale som vil bli populært blant arkitekter. Det er en allsidig ytterkledning som kan brukes flere steder på bygget. Forvent å finne disse solcellene på store signalbygg i nær fremtid, sier Thorsheim.

Klar for Alpe-forhold

Taksteinen måler 87×87 centimeter i ytre mål og er 6 millimeter tykke. Panelene har monokrystallinske silisiumceller og yter 164 watt per kvadratmeter under normal norsk solinnstråling.

De er ekstremt sterke. De tåler en last på 1,5 tonn per kvadratmeter – tre ganger så mye som et tradisjonelt solcellepanel og vesentlig mer enn tradisjonell takstein.

Det betyr at disse solcelletaksteiene tåler over 50 meter med snø på taket!

Solcellene er bygget for å tåle snølast som i Alpene. Det passer bra i Skandinavia, sier Andreas Thorsheim.

Montering

Otovo har inngått avtale med taktekkerbedriften NORTEKK AS som er en av Norges ledende på tak, solceller og taktekking.

På denne måten blir våre kunder sikret de beste løsninger og kvalitet i forbindelse med monteringen av solcelletaksteinen.