Reset password

Membran

Membran på uteareal med underliggende rom stiller høye krav til tetthet. Nortekk har lang erfaring med legging av membraner tilpasset de forskjellige løsningene på konstruksjonen.

I ethvert areal som utsettes for fukt og har underliggende rom, er en membran avgjørende for å forhindre lekkasjer og fuktskader.  Membranen utstettes for store påkjenninger, og Nortekk har lang erfaring med tilpassede løsninger til de ulike bruksområdene. Skal du i gang med bygging eller rehabelitering av parkeringsdekker, terrasser, grønne tak eller utehager hjelper vi deg å finne den riktige løsningen for en varig og tett konstruksjon. 

 

 

Bruksområder

Grønne tak eller gårdsplasser

Grønne tak eller takhager regulerer dreneringen av regnvannet og forlenger takets levetid. Under selve sedum eller torv er det viktig med en solid rotbestandig membran som tåler belastningen og vekstene som er ment for arealet. Membranløsningen er helt essensielt for et varig og godt resultat på ditt tak eller takhage. Vi kan prosjektere ditt bygg og gi deg et grønt tak som varer lenge og samtidig ser fantastiske ut. 

Parkeringsdekker, tunnel, bro og vei

Anleggskonstruksjoner har behov for ekstrem robust membran. Nortekk kan tilby løsninger som gir økt bestandighet mot store belastninger ved anleggsarbeider, og er derfor ideel til parkeringsdekker, kulverter og brudekker. Med høyere smeltepunkt, kraftigere forsterkninger i øvre halvpart av membranen tåler den ekstrem varme og tyngde og er defor velegnet for asfaltlegging. 

Terrassemembran

På terrasser og balkonger kan vi legge forskjellige typer asfaltbaserte membraner eller PVC-folie avhengig av ønsker og løsningsvalg. Det legges da normalt en noe tykkere membran enn for takbelegg som er eksponert.
Underliggende konstruksjon og hva som velges av materialer av beskyttelseslag (tremmer, heller, fliser osv) over membranen bestemmer materialet og hvordan utførelsen blir.

Utførselsesmetoder 

Sveising

Tradisjonell sveising av membran til underlaget. En membran som er helsveiset fast til underlaget, er nødvendig der horisontale krefter fra konstruksjonen over skal føres ned i underliggende bærende dekke slik som for eksempel på bruer eller parkeringsdekker med asfalt lagt direkte på membranen. Fordelen med både klebe- og sveisemetoden er at vann ikke kan fordele seg under membranen. Ved en eventuell lekkasje vil det være enkelt å finne hullet i membranen, fordi hullet vil være der vannet kommer igjennom. Andre lag i tolagsmembraner skal helsveises/klebes til det første laget. Det betyr at hele flaten på under- og overlaget klebes sammen til ett.

 

 

Grytetekking

Klebing med varm asfalt foregår ved at asfalt i blokk blir varmet opp i en stor gryte, slik at asfalten blir flytende. Asfalten helles så ut, og takbelegget rulles ut i den varme asfalten. Når asfalten stivner, er belegget klebet fast til underlaget. Over membranen legges isolasjon som varme- og kondensisolering og mekanisk beskyttelse.

Sveisemaskiner

Helsveising kan gjøres for hånd, med turbo propanbrenner eller med automatiske sveisemaskiner. Ved større flater benytter vi vår unike MINI-MAX maskin som helsveiser opptil 60 meter lange baner. Maskinen legger i gjennomsnitt ca. 600m2/dag.

Last ned bransjens God praksis dokument membraner