Reset password

Nortekk på Dagsrevyen

Nortekk på Dagsrevyen

07.01.2022

Nylig var NRK Dagsrevyen på besøk på blikkenslagerverkstedet vårt. De laget en reportasje om hvordan vi og andre i bransjen sliter med å få tak i nye ansatte.

I forbindelse med at regjeringen har sagt de vurderer å forby innleie av arbeidskraft i byggebransjen, var NRK på besøk hos oss og intervjuet Bjørn-Fredrik. For oss i Nortekk, og mange andre i bransjen, er innleie en viktig ressurs for å ta unna topper i etterspørselen. Uten mulighet for innleie vil vi slite med å levere prosjektene våre til avtalt tid.

Innleie er også en viktig kilde til rekruttering for oss. Vi trenger flere fagarbeidere enn vi klarer å få tak i, og partnerne vi leier inn arbeidskraft fra har tilgang på håndverkere i andre land. Flere av våre fast ansatte håndverkere begynte å jobbe som innleide, og fikk så tilbud om fast jobb.

Dette var temaet da NRK Dagsrevyen tok turen til Skedsmokorset. I tillegg til å intervjue Bjørn-Fredrik, intervjuet de også Ahn Tran, som har jobbet på blikkenslagerverkstedet vårt i over 30 år.

I Nortekk har vi for tiden ledige stillinger for taktekkere, blikkenslagere og lærlinger.

Innslaget fra Dagsrevyen kan du se her.

 


Ahn Tuan Tran på Dagsrevyen
Ahn Tuan Tran på Dagsrevyen
Bjørn-Fredrik på Dagsrevyen
Kham Nguyen på Dagsrevyen
Ahn Tuan Tran på Dagsrevyen
Bjørn-Fredrik på Dagsrevyen