Reset password

Nortekk feirer 40 år med tette tak

Nortekk feirer 40 år med tette tak

16.09.2022

Det fantes ikke mange taktekkere på Romerike da Tom Ivar Jenkins etablerte Nor-Dekk AS i 1982. Kontoret var i familiens hjem i Hurdalsgata i Lillestrøm. Det aller første hele taket som ble solgt lå på Midtskogveien på Skedsmokorset. Taket ble tekket med Plannja Takpanner, som den gang var den store markedsleder på taksteinsplater. Tom la hele taket selv.

Kontoret i Voldgata
Kontoret i Voldgata 58

Gründeren utmerket seg som en dyktig selger og administrator, og sikret selskapet en god start da han fikk i oppdrag å tekke takene på boligfeltene Moelven bygget på Holt-Vestvollen, i Nittedal og i Bjørndalen i Oslo.

Allerede i 1984 hadde selskapet vokst ut av hjemmekontoret, og flyttet til egne lokaler i Voldgata 58, vis-a-vis OBS i Lillestrøm. I tillegg kjøpte Nor-Dekk opp et blikkenslagerverksted i Oslo. Det samme året begynte Toms kone Brit å jobbe i administrasjonen. Der var hun frem til 2012. 

- Tom var veldig god til å selge inn nye jobber, forteller Roy Magnesholen. Han var en av de første som ble ansatt i Nor-Dekk, og er i dag leder for Nortekks serviceavdeling.

- Vi tekket taket på mange bygårder og eneboliger både i Oslo og på nedre Romerike. Hver gang vi kom tilbake til kontoret etter å ha tekket et tak, stod Tom klar med et nytt oppdrag til oss.

I 1991 var lokalene i Lillestrøm også blitt for trange, og Nor-Dekk flyttet til Industriveien 7 på Skedsmokorset. Samtidig var prosjektene blir større og mer komplekse. For å rendyrke aktivitetene ble entreprenørvirksomheten skilt ut i et eget selskap under navnet Nortekk AS. Butikkvirksomheten fortsatte i Nor-Dekk AS.

Tom Ivar Jenkins på 90-tallet
Gründer Tom Ivar Jenkins på 90-tallet

Magnesholen forteller om en hektisk tid, hvor oppgavene var mange og varierte.

- Vi tekket alle typer tak, både skrå tak, flate tak og buede tak. I tillegg gjorde vi blikkenslagerarbeid og mye annet. Det vi ikke hadde gjort før, måtte vi lære oss.

Av og til var jobbene så krevende at de måtte improvisere, og lage egne verktøy for å klare å få de mest kompliserte takene tette.

Da selskapene igjen trengte større lokaler ble det bygget butikk, kontor, blikkenslagerverksted og lager på en tomt Tom hadde kjøpt tidligere. Våren 1998 flyttet selskapene inn i Industriveien 9c, der Nortekk fortsatt holder til.

Omsetningen fortsatte å øke, fra ca. 40 millioner i 1998 til over 100 millioner i 2008.

I 2011 gikk Tom av som daglig leder, men fortsatte å jobbe med salg. I 2014 overtok sønnen Bjørn-Fredrik den daglige ledelsen, mens datteren Mette gikk inn i selskapets styre. I 2017 ble Mette ansatt som administrasjonssjef.

En satsing på solceller startet i 2015 med Nortekk Solar. Det gjorde selskapet i stand til å levere komplette løsninger også til de som ønsker solcellepaneler på taket.

I mai 2021 døde Tom Ivar Jenkins etter en tids sykdom.

- Tom hadde en unik forståelse av oppdragene. Selv om han ikke var taktekker selv, hadde han en egen evne til å sette seg inn i hvordan oppdragene burde utføres. Vi hadde en veldig dyktig gjeng med fagfolk her, men uten Tom ville Nortekk aldri ha blitt den virksomheten den er i dag, forteller Magnesholen.

Med nye krav til fagkompetanse innen elektro for å montere solceller, gikk Nortekk i 2022 inn på eiersiden i et elektroselskap. Det gjør selskapet bedre rustet til å møte den voldsomme økningen i etterspørselen etter solceller som har kommet de siste årene.

Kontinuitet har vært en bærebjelke i Nortekk. Selv om selskapet har vokst mye, har mange av de ansatte jobbet i bedriften i over 20 år. Det har skapt et unikt fagmiljø, og bidratt til at Nortekk er en attraktiv arbeidsgiver.

Nortekk er opplæringsbedrift, og tar imot lærlinger både innen taktekker- og blikkenslagerfaget. En satsing på kompetansebygging, kvalitetskontroll og HMS har gitt gode resultater de siste årene.

Butikkvirksomheten har også hatt en veldig god utvikling. Nortekk Taksenter er i dag landets største spesialforretning for tak og takprodukter.

I jubileumsåret har omsetningen i Nortekk-gruppen passert 150 millioner kroner, og selskapene har til sammen over 60 ansatte. Nortekk-gruppen består i dag av selskaper og avdelinger innen taktekking, blikkenslager, service, solceller, butikk og verksted.

Nortekk feiret jubileumet med å invitere alle ansatte på felles tur til Barcelona.

Jubileumstur til Barcelona
Jubileumstur til Barcelona

Membran utvendige dekker Økern
Sentralbygget vest – Gardermoen
verkstedsgutta
Firmatur
Tom og Bjørn-Fredrik foran Portalen i Lillestrøm
Tom på 90-tallet
Posten Alfasetveien 24
Jubileumstur til Barcelona