Reset password

Nyheter

Nortekk og Kinli leverer unik solcelleteknologi

24.04.2024

Nortekk AS har sammen med søsterselskapet Kinli AS inngått en eksklusiv samarbeidsavtale med det børsnoterte svenske selskapet Midsummer AB, om å levere deres unike solcelleprodukter i det norske markedet.

Les mer

Bærekraftig rehabilitering av tak på Vollebekk

02.04.2024

På Vollebekk i Oslo har Nortekk rehabilitert 17 000 kvadratmeter tak, og lagt 5 000 kvadratmeter nytt tak for Aspelin Ramm. Takene er tekket med Derbigum NT 4, den eneste asfalttakmembranen som er produsert med resirkulerte materialer.

Les mer

Banebrytende solcelleprosjekt på Frogner kirke

01.02.2024

Utfordringene står i kø når man skal legge solceller på en verneverdig kirke som er nesten 100 år gammel. Nå begynner imidlertid prosjektet å gi synlige resultater, og om ikke lenge vil to tredeler av Frogner kirkes strømforbruk komme fra egenprodusert solstrøm.

Les mer

Nortekk fornyer Miljøfyrtårn-sertifiseringen

15.12.2023

Bærekraft er viktig for oss i Nortekk. Derfor har vi i flere år vært sertifisert som Miljøfyrtårn. Nå er vi resertifisert, denne gangen etter de nye kriteriene for bygg- og anleggsbransjen. Å være Miljøfyrtårn er ikke bare bra for miljøet, det gir også reduserte kostnader.

Les mer

Nortekk styrker satsingen på solceller - inngår samarbeid med Kinli AS

24.11.2023

Taktekkerbedriften Nortekk AS gjør grep i satsingen på solenergi, og har i den sammenheng kjøpt seg inn i solcelle- og elektroforetaket Kinli AS.

Les mer

Enova dekker inntil 30% av kostnadene for solceller i sameier og borettslag

16.11.2023

Ved å montere solceller på taket i borettslaget kan du redusere energikostnadene og bidra til det grønne skiftet. Nå kan Enova gi støtte til borettslag, boligsameier og andre boligselskap for å investere i energitiltak som solcellepaneler.

Les mer

Enova dekker inntil 30% av kostnadene for solceller på næringsbygg

23.10.2023

Nylig presenterte NVE en ny rapport som spår at kraftprisen i Norge vil stige til 80 øre/kWh i 2030. Det er en dobling i forhold til den prisen som var vanlig frem til 2021. Høye kraftpriser gjør solceller på næringsbygg enda mer lønnsomt, og nå har Enova i tillegg lansert nye støtteordninger hvor de tar inntil 30% av regningen.

Les mer

Omtekking av tak i Vestvollhagen BRL

16.02.2023

Nortekk er godt i gang med rehabliteringen av takene i Vestvollhagen Borettslag. Vi skal montere 7000 m2 ny takstein i løpet av 2023/24.

Les mer

Nå er lønnsomheten stor for solcelleanlegg på taket!

15.02.2023

Strømkrisen har gitt en solid økning i installering av solpaneler på tak i Norge. I 2022 ble det innstallert 7691 nye solanlegg. Noe som er mer enn en tredobling fra året før.

Les mer

Tonje er Nortekks første kvinnelige lærlig i taktekkerfaget

03.11.2022

I september startet Tonje Gustavsen (19) opp som lærling innenfor tak- og membrantekkerfaget hos Nortekk.

Les mer

Nortekk feirer 40 år med tette tak

16.09.2022

Det fantes ikke mange taktekkere på Romerike da Tom Ivar Jenkins etablerte Nor-Dekk AS i 1982. Kontoret var i familiens hjem i Hurdalsgata i Lillestrøm. Det aller første hele taket som ble solgt lå på Midtskogveien på Skedsmokorset. Taket ble tekket med Plannja Takpanner, som den gang var den store markedsleder på taksteinsplater. Tom la hele taket selv.

Les mer

Snart kan borettslag montere solceller

29.08.2022

Frem til nå har det vært vanskelig for borettslag å montere solceller på egne tak fordi elavgiften har gjort prosjektene unødig dyre. Det ser det nå ut til å bli en endring på. Skattedirektoratet har sendt ut et forslag på høring, som vil frita borettslag for elavgift på egenprodusert strøm.

Les mer

Feirer 30 år som ansatt i Nortekk

06.05.2022

Da den unge blikkenslageren Ahn Tuan Tran begynte i Nortekk sommeren 1991, hadde selskapet bare 10 ansatte. I dag er vi over 70 ansatte, og Tran leder blikkenslagerverkstedet vårt. Hver dag produserer han og kollegaene blikk og beslag til store og små prosjekter for både private og profesjonelle kunder.

Les mer

Maksims er vår nye blikkenslagerlærling

02.05.2022

Maksims Turlajs manglet litt motivasjon for å fortsette med automasjon. Etter å ha forsøkt seg som blikkenslager hos Nortekk, var ikke 19-åringen lenger i tvil om hvilket yrke han skulle fortsette med. Nå har han startet på lærlingperioden som blikkenslager hos oss.

Les mer

Enova styrker støtteordningen, og tilbyr mer støtte til det energi- og klimatiltaket flest folk vil ha

03.02.2022

Vi øker maksstøttesatsen og hvor mye støtte du får per installert kilowatt (kW) for å stimulere til at flere tar i bruk og tester ut større solcelleanlegg i boligmarkedet, samtidig som vi lanserer støtte til smart strømstyring. Disse tiltakene er både hver for seg, og i kombinasjon, meget smarte klimavalg, sier administrerende direktør i Enova Nils Kristian Nakstad.

Les mer

Nortekk fornyer sponsoravtale med LSK kvinner

26.01.2022

For Nortekk er det viktig å være en bidragsyter i lokalmiljøet. Vårt engasjement som sponsor i LSK og LSK Kvinner er en sentral del av dette. Nå er sponsoravtalen med LSK Kvinner fornyet for enda et år, og beløpet er økt.

Les mer

Nortekk på Dagsrevyen

07.01.2022

Nylig var NRK Dagsrevyen på besøk på blikkenslagerverkstedet vårt. De laget en reportasje om hvordan vi og andre i bransjen sliter med å få tak i nye ansatte.

Les mer

Solceller og nytt tak i skjønn forening på bygård i Oslo - Olsengården BRL

04.11.2021

- Solcelleavdelingen til Nortekk har jobbet med å realisere dette prosjektet i snart 5 år. I disse dager er vi i sluttfasen på arbeidene og resultatet er over all forventning.

Les mer

Nortekk kildesorterer som aldri før

02.11.2021

- Vi trodde målene vi satte for 2021 var ambisiøse, så dette er over all forventning. Nå skal vi bli enda bedre neste år, sier administrasjonssjef Mette Johanssen etter å ha fått høre hvor mye av Nortekks avfall som kildesorteres.

Les mer

Faustas og Juri tok svenneprøven

18.10.2021

Blikkenslagerne Faustas Kavaliauskas og Juri Leiten gikk begge opp til svenneprøven i sommer, og kan nå dokumentere sin fagkompetanse med ferske svennebrev.

Les mer

Strømprisen når nye høyder. Solcellepanel på tak mer aktuelt enn noen gang i Norge!

07.07.2021

I 2021 har vi høyere sommerpriser på strøm enn på veldig lenge. I følge statistikken til selskapet Entelios var strømprisen i juni 1282 prosent høyere i år enn i fjor.

Les mer

Tom Ivar Jenkins har gått bort

28.05.2021

Natt til torsdag sovnet Nortekks grunnlegger Tom Ivar Jenkins stille inn med sine nærmeste rundt seg.

Les mer

Næringslivet og Nortekk hjelper Gjerdrum

17.01.2021

Da LSK tok kontakt om å bidra med midler til naboene våre i Gjerdrum var det ingen tvil om at Nortekk skulle gi et bidrag. «Næringsaksjonen» er en innsamlingsaksjon i forbindelse med skredet i Gjerdrum.

Les mer

Tilskudd til installasjon av solceller i borettslag, sameier og yrkesbygg

18.11.2020

Tilskuddsordningen er opprettet for å legge til rette for installasjon av solceller i borettslag, sameier og næringsbygg.

Les mer

Hvorfor handle hvitt?

27.10.2020

Når du som forbruker handler varer og tjenester hvitt, gir du rettigheter til deg selv og andre. Handler du hvitt kan du både kreve kontrakt, å få betale via bank, og dokumentasjon på utført arbeid.

Les mer

Integrerte solcellepaneler sammen med BMI Icopal Aerodek Quadro taksteinsplater

21.10.2020

I september/oktober 2020 la Nortekk nytt tak med BMI Icopal Aerodek Quadro taksteinsplater i Kyhns vei 17 1166 Oslo

Les mer

Strømmen Kirke kobbertekking av tårnhjelmer

27.08.2020

Nortekk sluttførte i sommer sine arbeider på hovedtårnet i Strømmen Kirke. Etter månedsvis med spennende arbeider for blikkenslagere våre kunne vi endelig denne uken også avduke hovedtårnhjelmen.

Les mer

Nortekk tilbyr Grønt boliglån!

19.05.2020

I samarbeid med Nordea kan Nortekk gruppen nå tilby Grønt boliglån med med meget konkurransedyktige rentebetingelser til alle sine kunder!

Les mer

Vinneren av konkurransen er kåret

18.04.2020

- Vi svarte på noen få enkle spørsmål og vipps, så er vi eiere av et tak, sier en fornøyd Bente Siggerud. Hun ble trukket ut som vinner blant nesten 600 deltakere i Nortekks konkurranse.

Les mer

Video av et BMI Aerodek tradition plus tak montert av Nortekk AS

07.04.2020

I februar/mars 2020 la Nortekk Solar solceller i skjønn forening med BMI Aerodek tradition plus.

Les mer

Montering av solceller på tak med riktig grensesnitt mellom elektro, tak og blikkenslagerfagene

15.03.2020

Det er stor økning i solcellemarkedet om dagen. Bør blikkenslagerbedriftene kaste seg på karusellen?

Les mer

Lønnsomt med solenergi!

03.03.2020

Solenergi vokser raskt verden over. I takt med at teknologien blir bedre og billigere, og regelverket endres, vil det å produsere og selge sin egen strøm bli stadig mer vanlig.

Les mer

Prosjektering av flate tak

01.03.2020

Skal du bygge nytt funkishus med flatt tak, eller etterisolere eksisterende takkonstruksjon? Her er ett enkelt hjelpemiddel som kan få deg i gang.

Les mer

Decra takplater bytter navn til AeroDek

20.02.2020

De velkjente Decra produktene får nå nytt navn hos leverandør BMI (tidligere Icopal), og samtidig en av markedets beste garantiordninger.

Les mer

Service og vedlikeholdsavtale av taket

15.02.2020

Har du kunnskap om tilstanden på taket ditt vil du være forberedt på når taket skal skiftet og samtidig kunne unngå kostbare overraskelser.

Les mer

En av to ønsker å bruke taket sitt til solenergi!

22.10.2019

I en fersk undersøkelse sier en av to nordmenn at de ønsker å bruke taket til å produsere energi fra solen. – Positivt overraskende, sier Andreas Fritzsønn, administrerende direktør i BMI.

Les mer

Nortekk tekket taket på Vollebekk

25.09.2019

Den store områdeutviklingen av søndre Vollebekk er i full gang. Går alt etter planen skal OBOS, delvis i samarbeid med Aspelin Ramm, kunne tilby markedet cirka 800 boliger. I tillegg kommer næringsarealer og servicetilbud. Veidekke Entreprenør har overlevert første trinn med 127 leiligheter, og det er Nortekk som har tekket takene på første byggetrinn.

Les mer

Lillestrøm Kirke

12.12.2018

Etter 83 år i vær og vind har kirketårnet i Lillestrøm fått seg en real oppussing. Arbeidet var langt mer omfattende enn forventet, men det er ikke gull alt som glimrer.

Les mer

Otovo starter med solcelletakstein i samarbeid med Nortekk AS

22.08.2018

Otovo slipper i februar solcelletakstein for det norske, svenske, danske og polske solcellemarkedet. I Norge skal taktekkerbedriften Nortekk AS (Nortekk Solar AS) stå for monteringen av produktet.

Les mer

Nå kan solceller på taket gi bedre rente enn banken

13.06.2018

Dyrere strøm og billigere solceller gjør nå solkraft vesentlig mer lønnsomt enn før. Ola Ødegårds strømregning for mai endte på 550 kroner i inntekt.

Les mer

Gladmelding til alle hytteiere!

05.06.2018

Hytteeiere har hittil vært avskåret fra å få Enova-støtte til solcellepanel på hyttetaket, eller andre energitiltak. I dag snur statsforetaket og åpner for at man kan få Enovastøtte på inntil 28.750 kroner til strømproduksjon.

Les mer

Visste du at du kan få ditt eget solcellepanel med Grønt boliglån?

06.05.2018

Med solceller på taket kan du nyte godt av egenprodusert og miljøvennlig strøm. Til solceller kan du få Grønt boliglån med gunstig rente.

Les mer

Solceller på stadig flere hustak

19.04.2018

Over 500 boligeiere la solceller på taket i 2017. Det er en tredobling fra året før. Alt i alt ble det utbetalt 165 millioner kroner til 8.123 energi- og klimatiltak i norske boliger gjennom Enovatilskuddet viser Enovas ferske årsrapport.

Les mer

Installasjon av solcelleanlegg krever tverrfaglig kompetanse!

07.03.2018

Et solcelleanlegg er både en elektrisk installasjon og en bygningsteknisk installasjon. Installasjon av et solcelleanlegg krever tverrfaglig kompetanse – dette er spesielt viktig når det gjelder bygningsintegrert solenergi.

Les mer

Nortekk Solar forhandler nå også Smartflower!

09.05.2017

Har du ikke takflate som egner seg for solceller? Fortvil ikke! Vi har løsningen! Smartflower kan stå i hager, på parkeringsplasser, utenfor næringsbygg, butikker og overalt ellers hvor du ønsker å produsere strøm til din bolig eller elbil!

Les mer