Reset password

Solreflekterende takmembran på Portalen Lillestrøm

Solreflekterende takmembran på Portalen Lillestrøm

29.02.2020

På Portalen i Lillestrøm la vi hvit takmembran for å redusere driftsomkostningene på Lillestrøms høyeste bygning

Det splitter nye Hotell Scandic Portalen i Lillestrøm er områdets høyeste og bratteste bygning, hotellet åpner den 9. januar. På taket er det lagt hvit takmembran fra Derbigum som reflekterer sollyset og dermed automatisk regulerer takets temperatur. I tillegg har bygningen en takvinkel på hele 42 grader.

Det nye hotellet ligger rett ved Norges største messeområde og har en sentral plassering i Lillestrøm med kun 50 meter til togstasjonen.

Hotellet vil få hele 220 rom fordelt på 12 etasjer og er dermed den høyestebygningen i området. 

 

Takmembran hindrer overoppheting

Bygningen av hotellet har gått etter planen, men for taktekkerfirmaet Nortekksom har lagt takmembran fra den bærekraftige leverandøren Derbigum, var ikke dette et prosjekt uten utfordringer. Det forteller prosjektleder av takmembraner til Portalen,Thomas Ragnøyfra Nortekk:

Hotellet er både høyt og bratt, så vi var nødt til å bruke klatreutstyr. Dette ga jo noen utfordringer underveis, men vi har lang erfaring med taktekking og er vant til å jobbe i et høyt tempo, så alt gikk etter planen og resultatet av taket har blitt kjempefintmed enfin og lys fremtoning.

Men i tillegg til den lysefremtoningen, gir den hvite takmembranen, DerbicolorWhite,mange andre fordeler, forteller administrerende direktør for Derbigum, Bengt Løkke:

Den store fordelen ved å bruke Derbicolor White er at takmembranen effektivt hindrer at takoverflaten overopphetes. Dette er fordi takmembranen reflekterer solstrålene slik at energien ikke omdannes til varme i taket. Samtidig sparer man penger på fremtidige driftsomkostninger siden man ikke trenger å kjøle bygningen ned i sommerhalvåret. Den hvite takoverflaten gjør det rett og slett enkelt å holde temperaturen under kontroll. Når overflatetemperaturen senkes, vil dessuten belastningen på takkonstruksjonen også bli mindre.

 

Høye krav til materialene

Og nettopp holdbare og bærekraftige valg av byggematerialer er noe byggherre og eier OBOS harhatt fokus på. Nortekk har derfor tekket med robuste og holdbare membraner fra Derbigum til hele Portalen-prosjektet som i tillegg til hotellet rommer både boliger, kontorbygg, takhager og parkeringsrom.

For å bygge miljøvennlig og energieffektivt er man nødt til å stille krav til byggematerialene, og vi er glad for at våre løsninger lever opp til de høye kravene, sier Bengt Løkke.

 

For mer informasjon, kontakt:

Bengt Løkke | Adm. Direktør, Derbigum Norge & Sverige | T +47 901 61 196 | E-mail: bengt.lokke@derbigum.com

For mer informasjon, bildemateriale og koordinering av intervju, kontakt:

Sunniva Ottersen Bærug | Norsk kommunikasjonsrådgiver, Perfekta PR | T +45 27 59 69 73 | E-mail: sunniva@perfektapr.dk