Reset password

Hvorfor skal jeg ha solceller på taket mitt?

Hvorfor skal jeg ha solceller på taket mitt?

Når solcellene er installert og operative på taket ditt, så har du mest sannsynlig allerede tjent inn din investering.  Undersøkelser fra både USA og Tyskland viser en verdiøkning ved salg av boligen er den samme eller noe høyere enn investeringen på solceller.  Et pent montert anlegg øker også verdien. Se mer om dette her:  LES MER

Selv om verdien på huset øker, så er det ikke behov for utvidelse av boligforsikringen din.

Det er smart å ha solcellepaneler, taket brukes ikke til noe uansett.

Dersom man kun tenker tilbakebetalingstid gjennom sparte strømutgifter, er tilbakebetalingstiden anslått til ca 10-15 år, avhengig av strømutgiftene. Forventet levetid på solceller er ca. 30 og 40 år, så det kan bli mange år med nesten gratis strøm etter hvert.

For hvert solcellepanel du setter opp på ditt tak kan du kjøre en elbil minst 1000 km per år. Det er greit å kunne svare at du kjører på egenprodusert solenergi, når noen hevder at du kjører kulldrevet el-bil.

Enova støtter solceller på både hus og hytte med kr 10.000,- + kr 1.250,- per installert kW med solceller. Blir du i dag formuebeskattet, er det noen kroner spart der også, når du flytter penger over i solceller.

Som Plusskunde kan du både selge og kjøpe strøm for omtrent samme prisen, rundt 100 øre per kWh. Det gjelder hvis du er privatperson og ikke selger mer enn 5000 kWh per år. Dette tilbys bl.a. av Tibber og Ustekveikja.

Vi er inne i en svært alvorlig klimakrise. All solstrøm som blir produsert blir brukt, dermed betyr det at du fortrenger en mix av blant annet kull og gasskraft et annet sted. Du gjør et viktig bidrag som monner godt utover din egen bolig. Det har nemlig vist seg at solceller er smittsomt i nabolaget.  Bli ikke overrasket om du bidrar til at det er 2-3 naboer som etter hvert også får solceller på taket.

Med solceller på taket, viser du for alle at du bryr deg om fremtiden for våre barn, barnebarn og øvrig liv på kloden.

Soling på stranden får en ny dimensjon når du tenker på all strømmen du produserer samtidig. For mange er den største gleden rett og slett det å produsere sin egen strøm.  Andre sier det gir noe av den samme gode følelsen, som å hogge egen ved eller sanke bær og sopp i skogen.

Ifølge enkelte eiendomsmeglere i Norge, vil verdien på din bolig øke med mer enn 20 ganger verdien av ett års produksjon av dine solceller. (USA: Verdiøkning tilsvarende 20 års solstrøm produksjon. Tyskland: Bedrifter som leier er villig til å betale 7% mer enn selve solstrøminntektene skulle tilsi. 4% mer i USA. Les mer her