Reset password

Takguiden

Vedlikehold av tak

06.01.2020

Et tett tak er helt avgjørende for enhver bygning. Til tross for dette er det alt for mange som forsømmer vedlikehold av sitt tak. Taket bør inspiseres minst en gang i året.

Les mer

På tide med nytt tak?

30.12.2019

Bekymrer du deg for taket ditt, og lurer på hvordan du skal gå frem? Her følger noen råd som kan gi deg ett bedre grunnlag for å ta en avgjørelse.

Les mer

TA UTDANNELSEN DIN I BEDRIFT – Bli lærling i Nortekk AS

30.12.2019

For å kunne kalle seg en blikkenslager eller taktekker i dag er man nødt til å ha bestått fag-/svenneprøve.

Les mer

Ta en real vårsjekk av taket ditt! Sjekklisten finner du her!

30.12.2019

Taket beskytter huset mot vær og vind, og blir fra tid til annen utsatt for store påkjenninger. Likevel pusser de fleste opp både kjøkken og bad oftere enn de sjekker taket sitt. Taket er husets femte fasade og den absolutt viktigste. En vårsjekk av taket kan være noe av det mest lønnsomme du gjør.

Les mer

Nytt tak med takfornying?

30.12.2019

En eldre takoverflate med betongtakstein får et utseendemessig løft med takfornying, men det er ikke nødvendig for å bevare takets funksjon.

Les mer

Nye regler for taksikring på boliger og fritidshus

30.12.2019

Les mer

Takmaling/takfornying en bløff?

30.12.2019

Stadig flere bedrifter tilbyr såkalt takfornying. Noen lover at tiltaket vil forlenge levetiden til taket ditt med 20 år. Det er tull, hevder Sintef Byggforsk.

Les mer

Hvitt tak reduserer driftsomkostningene på Lillestrøms høyeste bygning

30.12.2019

Det splitter nye Hotell Scandic Portalen i Lillestrøm er områdets høyeste og bratteste bygning, hotellet åpner den 9. januar. På taket er det lagt hvit takmembran fra Derbigum som reflekterer sollyset og dermed automatisk regulerer takets temperatur.

Les mer

Hvor mye snø tåler taket?

30.12.2019

Store snøfall skaper ofte bekymring for om det er nødvendig å måke tak på hytter og hus. Når snødybden nærmer seg en halvmeter, er det mange som bør ta en titt på taket, spesielt på eldre bygninger. Det finnes heldigvis tommelfingerregler for når du bør vurdere å måke taket.

Les mer

Slik måker du taket riktig!

30.12.2019

Les mer

Viktige ting å overveie ved kjøp av nytt tak!

30.12.2019

Taket er husets femte og viktigste fasade og skal holde bygningen tørr og frisk. Når du skal ta stilling til hva som bør gjøres på ditt tak, er det viktig å undersøke takets tilstand først. Her er 5 gode råd for deg som vurderer å skifte tak.

Les mer